În jurul lumii cu ciocolată 🙂
Ce buna ar fi o vacanta….. Cadizul din Spania parca ma inspira…..dar vreau mai mult din lumea pe care atmosfera Cadizului abia o deschide…..vreau „1001 de nopti” si cel mai aproape se afla Marocul . Palmieri, dune de nisip, căldura, culoare, esoterism ( cel putin atmosferic), efervescenta si legenda. Cam asa vad si simt eu Marocul inca de la intrarea prin Tanger si calatoria catre Rabat, Marrakech si Casablanca.
Sa mâncăm acum ciocolata Belgiana făcuta în spiritul culinar al Marocului. Si care este spiritul culinar al însoritului Maroc? Ei bine…..
La început ne miram și ne spunem ……”Dar găsești caise peste tot”! Asa este, însă în gastronomia Marocana le putem găsi LITERALMENTE peste tot .
Privind din depărtare, ai putea spune ca în galaxia gastronomica marocana, caisele sunt soarele iar felurile de mâncare ce le conțin sunt asemenea unor sateliți ….. niște „planete” gustative „luminate” de dulceața gustului de caise. Si….pana la urma, judecând după culoarea lor minunata și după aroma lor care răspândește căldură, nu greșim când spunem „caisele sunt un mic soare; soare de mâncare”. Iar cum soarele Marocului este prea bun încât sa nu înnobileze și ciocolata belgiana…
Vezi articolul original 56 de cuvinte mai mult
Dacă-i neagră ciocolata, acolo-i de mine ❗
Atunci trebuie sa calatoresti pe Continentul Negru. 😀