Gînduri pe marginea unei glastre

post353bis

       18 zile de cînd soarele n-a mai apărut în orașul meu. Mai bine zis 18 seri continue, întrerupte doar de întunericul nopții. S-a întîmplat ca din acest șir cenușiu ziua mea să fie prima seară ce răsare la 7.00 A.M. și apune pe la 5.00 P.M. În acea zi am primit un cadou care s-a dovedit a fi foarte inspirat, o glastră cu niște crizanteme aurii. Nu știu ce truc sau ce magie se află în acele petale galben-pui, dar din momentul în care am așezat glastra pe pervaz am avut o nouă sursă de lumină. Crizanteme galbene, substitut pentru soare.
        Din aproape în aproape, am meditat(ocupație mai frecventă în vremuri gri și friguroase) la substitutele din viața noastră. Omenirea a inventat substitute pentru zahăr, cafea, arome, țesături, cărți, substitute pentru corpul uman, pentru comunicare, companie, dragoste. Unele necesare(ex. resursele limitate ale planetei), altele născocite din pierderea scopului, din frivolitate și comoditate. Ne concentrăm atît de mult pe partea materială a existenței, neglijînd-o pe cea spirituală. Substitutul – iluzie sau soluție? Nu știu ce substitute vor mai apărea, sper totuși să nu apară substitutul pentru OM.

P.S. Dacă mă gîndesc mai bine, unele substitute sînt mai reușite decît produsul pe care îl înlocuiesc… 🙄

10 comentarii la “Gînduri pe marginea unei glastre

    • Multumesc. 🙂 Nu ne putem alege ziua de nastere, dar tare mi-as fi dorit sa fie intr-o luna mai generoasa. Noiembrie e cea mai uricioasa luna din an.

  1. Si la multi ani! Eu mereu am zis ca noiembrie e o luna care n-ar trebui sa fie,ca e asa de sumbra :D. Da’ uite ca unii au si motive de a-si face luna mai placuta 🙂

  2. Intr-o iarna care nu mai vine de vreo 6 ani, noiembrie, decembrie, ianuarie si ceva din februarie e foarte urat. Restul, dupa ceva-ul ala din februarie, e perioada cand ninge, adica vreo doua saptamani 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.